INTERNATIONAL PARADE

17. MAJ 2019

PROGRAM 2019

FREDAG D. 17 MAJ

INTERNATIONAL PARADE

Den internationale parade går fra J.F. Kennedys Plads og ned til Gabels Torv.
Paraden starter Fredag d. 17. Maj kl. 18:00.

 

Der er mulighed for at se paraden fra fortorvet hele vejen ned af Boulevarden, Østerågade og Nytorv. Vi sætter 3 tribuner op i området ved Nytorv, hvor der kan købe en plads på dagen, så du slipper for at stå bag ved ham den høje og gå glip af det hele.

 

INT. GRUPPER

Mandinga Arts

Mandinga Arts kommer i år med deres show Monkey Business. Mandinga kendes for deres karakteristiske stil som sammenkobler live musik, humor, karneval, gade kostumer, dukketeater og dans med indflydelse fra alle dele af verden. Mandinga holder i uge 20 workshops med elever fra Hasseris Gymnasium som deltager sammen med dem til den internationale parade.

Baldufa – Zeppeliner

For første gang byder Aalborg Karneval velkommen til Baldufa og deres Zeppeliner. Showet leder os ind i en verden af drømme og opfindsomhed. Monsieur Bocamoll, Marcello og Ursus bringer os i deres zeppeliner hen til begyndelse af det 20. århundrede og tiden for pionerende af lufttrafik. 

Xirriquiteula Teatre – Giraffes

Showet Giraffer er spektakulært, når de bringer dyrene til live og får forbipasserende til at kigge en ekstra gang, når girafferne slippes løs i byens gader. De spreder glæde på vejen, når de bevæger sig stille fremad og kommer i kontakt med det publikum de møder.

Oakleaf

Styltegruppen Oakleaf er meed for femte gang og designer og syer selv deres kostumer.

Rampage

En af Englands dygtigste karnevalsgrupper i den caribiske karnevalsstil. De elsker at lave store dragter med masser af fjer og glimmer og at få dragterne til at bevæge sig til musikken.

DK. GRUPPER

Dunkelfolket

I 30 år har Dunkelfolket spredt skræk, rædsel, grin og genkendelsens smil på tilskuernes læber. Dunkelfolket går forrest, og optræder med træmasker og sorte kostumer, og kontakter tilskuerne uden ord, så der opstår morsomme og overraskende situationer.

Karnevalskoloritterne

Træd ind i en s/h stumfilm fra 1920’erne med charleston, sprutsmuglere og slapstick a la Buster Keaton. KarnevalsKoloritterne består både af dansere, en flot vogn og gadeteater, hvor man som publikum ikke kan vide sig sikker på, om man selv pludselig bliver en del af historien. Gruppen har base i Nørresundby og har eksisteret i 11 år med et mål om altid at give publikum en spektakulær oplevelse.

Touch of Africa

Den Aalborgensiske gruppe blev grunlagt i 2005 og har deltaget i International Parade mange gange efterhånden. Gruppen optræder med musik og dans fra forskellige afrikanske kulturer og laver selv deres egne kostumer.

Poco Loco

Sambaskolen Poco Loco fejrer i år 35 års jubilæum med glade sambarytmer, svingende hofter og Hawaii inspirerede kostumer. Der er garanti for et festfyrværkeri af energi, højt humor og glade farver, når Poco Loco indtager byen

Alkoholdet

Alkoholdet er i år med til Aalborg Karneval for 22. gang. De udmærker sig ved at bygge en imponerende karnevalsvogn op helt fra bunden, og designer selv deres kostumer. I år bringer Alkoholdet en bid af Hawaii til de Aalborgensiske gader.

MGK

MGK er en gruppe på 15-20 dygtige musikere fra Musikkonservatoriets grundkursus der kommer og spreder lækre toner fra Brass verdenen.

Vimoroz

De vuggende rytmer og dansens energi er hvad der kendetegner danse- og trommegruppen Vimoroz, som lader sig inspirere af vest-afrikanst kultur. Gruppen syr selv mange af deres farverige kostumer eller får dem produceret af lokale i Ghana eller nabolandet Togo.

Lille Vildmose Produktionsskole

Eleverne fra Lille Vildmose Produktionsskole bruger hele foråret på at designe kostumer til årets karneval, og deltager hvert år med et spændende nyt tema.

TYRENS BEGRAVELSE & KRONING

Når den internationale parade når Gabels Torv gør vi klar til Tyrens begravelse. Aalborgs elskede Cimbrertyr må gå gennem ild og lade livet for at genopstå smukkere og stærkere. Med afbrændingen af Cimbrertyren siger vi farvel til vinterens kulde, varmer os ved flammerne og byder velkommen til et solrigt karneval.

Ydermere kroner vi vores nye karnevalskonge: Peter Mygind

Gabels Torv

17. Maj

20:00

LØRDAG D. 18 MAJ

SHOW PÅ C.W. OBELS PLADS

Hvis du bare ikke kan få nok af de dygtige internationale og lokale karnevalsgrupper, har du muligheden for at se et lille ekstra show på C.W Obels Plads og nyde mere af den gode karnevalsstemning.

C.W Obels Plads

18. maj

15:30

DANSEFEST PÅ STUDENTERHUSET

Kom indenfor til dansefesten, hvor der er mulighed for at feste med alle karnevalsgrupperne og lære fede dansetrin fra hele verden. Studenterhuset bliver fyldt med karnevalsstemning og der er gratis entré.

 

Studenterhuset

Gammeltorv 10

9000 Aalborg

18. Maj 2019

20:00 – 03:00

INTERNATIONAL PARADE

© Aalborg Karneval 2019