LIBERTY

Aalborg Karneval er i årene 2019-2022 en del af EU-projektet LIBERTY. LIBERTY skal være med til at skabe opmærksomhed og diskussion omkring samhørighed, migration, frihed og kulturel identitet.

12 organisationer fra 10 europæiske lande vil alle involvere unge artister til at skabe forskellige oplevelser inden for bl.a. musik, teater, kunst og sprog.

Tjek den officielle hjemmeside til LIBERTY EU, hvor du kan læse mere om vores partneres projekter, kommende events, samt se et udvalg af kunstnere på: http://liberty-eu.com

 

LIBERTY som projekt er inddelt i forskellige linjer. Disse linjer dækker over temaer, som EU-projektet har fokus på gennem projektets løbetid. I forbindelse med projektet skal de deltagende partnere lave en række aktiviteter, der ligger inden for disse linjer. Aktiviterne skal indeholde elementer der forbinder dem med projektets temaer.

Du kan læse mere om de forskellige temaer her:

Inside-Out Performance

De deltagende partnere skal under denne linje lave en aktivitet, der foregår både indendørs og udendørs, på steder der enten har en kultural betydning eller lokationer, der ikke normalt bruges til optrædener. Formålet er at lede folk til nye og uudforskede steder.

Processionsteater

Denne kunstform kalder på en parade-lignende optræden, der vil skabe interaktion og engagere de tilskuere, der har fundet optrædenen interessant. 

Liberty Art

Provokativ og fast visuel kunst som eksempelvis skulturer, vægmalerier, street art og grafitti. Kunsten er modig, engagerende og bør bruges som led i debat om projektets temaer.

Outdoor Digital Art

Finder sted udendørs og skal indeholde betydelige digitale elementer, som eksempelvis augmented reality. Linjen er lavet for at tiltrække og engagere LIBERTY’s målgruppe.

Uddannende Workshops

Workshops, der ligger under LIBERTY projektet fokuserer på engageren af unge mennesker og børn. De er praktiske, tilgængelige, udfordrende og sjove. De fokusere på co-creation og udforskning af temaerne under LIBERTY.

Seminarer og Diskussioner

Fokuserer på LIBERTY’s temaer; at stille spørgsmål, søge handling, samt at skabe mere interesse og aktivitet. Disse seminarer og diskussioner vil gøre det muligt at dykke dybt ned i temaerne.

EU-projektet løber fra september
2019 til december 2022, og vi vil afsløre vores bidrag til international parade i 2021. Siden her samt vores Facebookside vil løbende opdateres!