International Parade
Program
Deltagende karnevalsgrupper
Børnekarneval
Program
Kildeparken
Konkurrence
Billeder
Aalborg Karneval
Parade start
Et armbånd med værdi
Need to know
Øl og Mokaï
Transport og overnatning
Kildeparken
Fri bar
DK
EN
FAQ

Har du spørgsmål til os om karnevalet, svarer vi dig gerne på Facebook eller via mail.

For at komme nogle af jeres forespørgsler i forkøbet, har vi lavet denne top 10-liste over spørgsmål, vi ofte stilles, og deres tilhørende svar:

1. Hvor kan jeg købe billetter til Aalborg Karneval?

Det er muligt at købe armbånd til Karnevalsfesten i forsalg, enten online eller i udvalgte butikker i Aalborg. Tjek salgssiden. Den sidste mulighed for at købe armbåndet til forsalgspris er ved startstederne for paraderne, samt i de butikker, der sælger billetten i forsalg. Man kan også købe armbåndene på selve Karnevalsdagen i opstillede salgsboder i nærheden af Kildeparken (ikke ved indgangen til selve Kildeparken), men kun til fuld pris.

2. Hvornår starter og slutter Aalborg Karneval?

Aalborg Karneval foregår hvert år i uge 21, hvor der ugen igennem foregår en række forskellige arrangementer. I 2019 falder ugen d. 17-25. maj.

3. Hvordan kommer jeg med i lørdagens karnevalsparade?

For at deltage i den folkelige del af paraden gælder det blot, at du møder udklædt op på et af de tre startsteder. Vær opmærksom på, at der er begrænsede toiletfaciliteter for de, der ikke har købt armbånd. Det kan med fordel købes i forsalg.

4. Hvor meget koster det at deltage i karnevalsparaden?

Deltagelse i Stjerneparadens optog gennem byen er gratis, men kun deltagere med gyldig armbånd vil få adgang til Kildeparken. Vi opfordrer deltagere til at købe armbåndet og være med til at bidrage til at dække de udgifter, der er forbundet med at arrangere karnevalsparaden og karnevalet. Det er en god idé at købe armbåndet i forsalg, hvor prisen er 150 kr., og dermed undgå kø ved salgsstederne og at betale den fulde pris på 250 kr. Den sidste mulighed for at købe armbåndet til forsalgspris er ved Stjerneparadens startsteder. Det er muligt at købe armbåndet ved Kildeparken i salgsboden i Skulpturparken, men vær opmærksom på, at prisen her vil være markant højere, og, at vi derfor anbefaler dig at købe armbåndet i forsalg.

5. Hvilke regler gælder der for drikkevarer?

I år sælger vi vores Karnevalsøl og Karnevalsmokaï, som er de eneste drikkevarer, du må medbringe i Kildeparken. Vagter checker ved indgangen om du medbringer egne drikkevarer, så gør deres arbejde lettere og støt samtidig Aalborg Karneval ved kun at købe og medbringe tilladte drikkevarer. Ses du med egne drikkevarer i Kildeparken, risikerer du, at vagterne klipper dit armbånd.

6. Hvor lang tid tager paraden?

Der stræbes efter en afviklingstid på ca. 4 timer, men der kan være flere timers forskel på, hvornår den første og sidste del af paraden når Kildeparken. Ønsker du derfor at være i paraden længe, opfordrer vi dig til at stille dig bagerst på startstederne, ligesom det omvendte gælder, hvis du gerne vil hurtigere igennem.

7. Er der begrænsninger for hvilke udklædninger jeg må anvende?

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for udklædningen. Dog er politisk eller kommerciel markedsføring via bannere o.l. ikke tilladt. Derudover skal den gældende danske lovgivning selvfølgelig altid følges.

8. Er der nogen aldersgrænse for at deltage i karnevalet?

Nej, det er der ikke. Alle er velkomne. Børn og unge i alderen op til 16 år anbefaler vi dog at deltage i børnekarnevalsparaden, eller, at de er i følge med en voksen. Som udgangspunkt er lørdagens karneval en fest for voksne.

9. Hvorfor må jeg ikke medbringe indkøbsvogne i paraden?

Indkøbsvogne er bl.a. ikke tilladt, idet de ejes af butikkerne, og derfor også betragtes som tyvegods, hvis de fjernes derfra. Vær opmærksom på, at hvis du har taget en indkøbsvogn, risikerer du en bøde på 1000 kr., hvis du ikke kan fremvise gyldig kvittering for ejerskab.

10. Hvor ser jeg bedst karnevalsparaden fra?

Som tilskuer til paraden ved fredagens Internationale Parade og lørdagens store karnevalsparade, er der generelt godt udsyn langs størstedelen af ruten. Om fredagen vil der dog være bedst mulighed for et godt udsyn omkring Nytorv, Boulevarden og Vesterbro. Hold dog i tanke, at der altid er mange mennesker langs hele ruten. Lørdagens karneval har sin publikumsrute på Vesterbro fra Borgergade frem til Frederikskildevej, kort før AKKC. Vi anbefaler, at du som tilskuer ikke stiller dig i området ved indgangene til Kildeparken, da det kan skabe generende kødannelse for paradedeltagere, der gerne vil ind.

Billeder
Om os
FAQ
Traditioner
Bliv frivillig
Samarbejdspartnere
Køb armbånd