Børnefamiliernes store dag – bli´r større

Med en ny identitet og store ambitioner sigter Aalborg Børnekarneval mod at blive Danmarks stærkeste endags-familiebegivenhed indenfor de næste 5 år.

Datoen er sat.

Lørdag d. 18. maj 2024 bliver den vigtigste dag for børnefamilier i Aalborg og Nordjylland. Det bliver dagen, hvor børnefamilier er inviteret til at deltage i en spektakulær parade gennem Aalborg og opleve magien i Den Fortryllede Park, Kildeparken. Og der bliver skruet op.

“Aalborg Børnekarneval skal være Danmarks mest betydningsfulde familiebegivenhed indenfor 5 år.” lyder det fra Chris Kroer Jensen, chef for Aalborg Karneval.

Aalborg Børnekarneval inviterer med spænding alle til at deltage i denne rejse, der vil forme begivenheden fremadrettet. Efter et succesfuldt Børnekarneval i 2023 med omkring 8500 deltagere, lægger Foreningen Aalborg Karneval nu endnu flere kræfter i at udvikle og forny børnekarnevallet. Her handler det om at så fællesskabstanker hos både børn og voksne.

Den usynlige lillesøster

Aalborg Børnekarneval har altid stået i skyggen af den store folkefest Stjerneparaden. Men det skal være slut nu. Derfor præsenterer Aalborg Børnekarneval nu eget kommunikationsunivers med ny identitet & logo.

”Denne fornyelse er ikke kun kosmetisk; det er første skridt mod at skabe en unik oplevelse for børnefamilier, der i den grad hylder fællesskabet. Derfor skal Aalborg Børnekarneval have sin egen plads. Det fortjener det”, siger Chris Kroer Jensen.

Stærkt samarbejde i skolen

Ambitionen strækker sig ud over maj måned, hvor Aalborg Børnekarneval finder sted. Derfor er Foreningen Aalborg Karneval trukket i arbejdstøjet, for at intensivere samarbejdet med skole- og fritidsordninger i foråret op til selve Børnekarnevallet. Målet er at integrere og styrke begivenheden i skole- og fritidsverdenen, så den bliver en årlig fest for børnefamilier i alle aldre, og som en naturlig del af skolen og fritiden. Visionen er at samle 15-20.000 glade børnefamilier til paraden gennem Aalborg og i Kildeparken, men samtidig styrke fællesskaber omkring kreativitet, leg og læring i børnenes dagligdag.

Unik mulighed for at udvide kulturoplevelser

For at tilføre kulturel dybde til begivenheden styrker Aalborg Børnekarneval samarbejdet med byens og regionens kunst- og kulturinstitutioner.

“Vi har en kæmpe scene midt i byen – den skal vi ikke fylde alene. Vi vil invitere andre kunst- og kulturinstitutioner ind! Det er vigtigt, at vi ikke blot bliver en unik platform for

oplevelser og kultur i Aalborg og Nordjylland, men faktisk i hele Danmark” siger Chris Kroer Jensen

Store nyheder på programmet annonceres snart

Onlinesalget af billetter starter i dag mandag d. 11. december kl. 10 på www.børnekarneval.dk og inden jul annonceres den første store nyhed på programmet for 2024. ”Der bliver skruet op for både sceneprogram, karnevalsgrupper og aktiviteter til næste års begivenhed. Vi glæder os selv som små børn og kan næsten ikke vente med at dele programmet med jer”, lyder det til slut fra Chris Kroer Jensen.

Om Aalborg Børnekarneval:

Aalborg Børnekarneval 2024 vil finde sted lørdag d. 18. maj. Onlinebilletsalget åbner mandag d. 11. december 2024 kl. 10.

Aalborg Børnekarneval er en årlig begivenhed, der har til formål at skabe en magisk dag for børnefamilier i Aalborg og omegn. Med en ny identitet og store ambitioner sigter Aalborg Børnekarneval mod at blive Danmarks stærkeste endags familiebegivenhed indenfor de næste 5 år.

I 2023 deltog 8500 gæster i festlighederne der består af en parade gennem Aalborg Midtby, hvor de udklædte børnefamilier danser gennem gaderne, flankeret af internationale og lokale karnevals grupper.

Paraden slutter og festen fortsætter i Den Fortryllede Park, Kildeparken, som er fyldt med sceneunderholdning, live shows fra karnevalsgrupperne samt et væld af sjove aktiviteter lige fra workshops til hoppeborge og ansigtsmaling.

Aalborg Børnekarneval har eksisteret siden 1985

Du har mulighed for at arbejde som frivillig også til Børnekarneval. Skriv til lotte@aalborgkarneval.dk for mere info