SPONSERET AF

Paradestart

Nørresundby

Paradestart kl. 10

Opstilling på Mellem Broerne

Deltagende paradevogne: 

Kongevognen - Karnevalskongen Johnny Reimar fører an i Stjerneparaden på sin kongevogn. Med ham kommer der sambapiger, drabantkorps og et helt følge af karnevalister. 

Samba Locura (Live) - "Samba Locura" betyder på spansk "sambavanvid" eller "vanvittige samba". Det er præcis denne stemning, gruppen prøver at skabe til karnevalet. 

ANR Vognen - De festlige DJ's fra ANR sætter gang i festen med alle de gode hits du kender fra radioen.  

Texas Cous Cous (Live) - Disse vilde franskmænd har rejst verden rundt med deres festlige musik, og nu er turen kommet til Aalborg! De håber på at feste med så mange karnevalister som muligt.

Grupo Suomisamba (Live) - En ægte Rio De Janeiro stil sambaskole Grupo Suomisamba fra Finland! Vil du opleve ægte samba og dans i paraden, så fest med finnerne.

Touch of Africa - Rejs en dag til Afrika og mærk varmen og rytmen fra savannen. 

Karnevalskoloritterne - Oplev Karnevalskoloritterne med deres flotte kostumer og spektakulære vogn, som de selv har bygget op over et helt år. 

 

SKAT

Paradestart kl. 11

Opstilling på parkeringspladsen ved Skat/Shelltanken for enden af Østerbro (Østerbro 75, 9000 Aalborg)

Deltagende paradevogne: 

Alkoholdet - Oplev "Svinter"(Sommer/vinter) hos Alkoholdet. Savner du julemanden og vinterhygge, så fest med ved denne vogn. 

Mens Club - Hvis du leder efter Mens Club, så kig op! De op med en 4 meter høj Trojansk hest, som bliver svær at overse.

Kalentura (Live) - Disse hollændere var med i paraden sidste år og trommede hele veje ind i Kildeparken. De er klar til at spille fede danserytmer igen i år. 

Copenhagen Showband (Live) - Alle de gode hits man kan synge med på, bliver spillet af dette festlige københavnske brassband, når de for anden gang er med til Aalborg Karneval

Star Wars - Vær med i stjernekrigen og mærk at kraften lever hele vejen til Kildeparken.

Mobildiskotek XQlusive - Du kan altid regne med en god fest bag denne vogn. I år bliver det en stor ambulance, fyldt op med læger og sygeplejerske.

 

Haraldslund

Paradestart kl. 11

Opstilling på Kastetvej og på pladsen foran Haraldslund Vandkulturhus. (Kastetvej 83, 9000 Aalborg)

Deltagende paradevogne: 

Fan-Tasterne - Find Fan-Tasternes festlige folkevognsrugbrød og du er garanteret en god fest.

De Danske Roligans - Vi kører Huttelihut stemning med et fodbold humør i allerhøjeste klasse.

Harry Potter - Der bliver magisk stemning omkring Harry Potter vognen, hvor der inviteres til et spil Quidditch. Hører du til Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff eller Ravenclaw, så er det her du hører hjemme. 

Camp Alpehytten - Gruppen er eksperter i at skabe feststemning og spreder sommerrytmer ud over paraden.

Camp Luksus - Camp Luksus er bygget på gøgl, høj musik og gode venskaber. Det startede som en lejr på Roskilde Festival med et lille anlæg, som blev trukket af et bilbatteri, og er nu en kæmpe rullende fest trukket af 100 gange så meget energi. 

Foxy Beat - Musikken vil være inspireret af sommer og de sydlige lande. Samtidig spilles der house og fest musik med kant og kvalitet. 

Kvisten - Hold udkig efter Kvistens veteran lastbil og dans til fed musik og sluk tørsten. 

Hjertebanken - Er du til housemusik med sambaundertoner, er denne vogn for dig. Mød dit hjertes udkårne til karneval hos Hjertebanken. 

 

 

 

Et armbånd med værdi

Gratis transport

Med et loyalitetsarmbånd kan du rejse kvit og frit rundt i hele Nordjylland med NTs busser og DSB omkring Karneval. Nærmere information følger.

Så kan du med et loyalitetsarmbånd komme gratis hjem dagen efter!

Eksempelvis kan du tage bussen fra Thisted til Aalborg fredag, og retur igen søndag – alt sammen inkluderet i prisen for loyalitetsarmbåndet. Gælder kun busser i Nordjylland.

Støt Aalborg Karneval og køb et loyalitetsarmbånd - du får:

Adgang til toiletter på ruterne

Vand på ruterne

Adgang til Børnekarneval

Adgang til Kildeparken

 

 

NEED to know

Hvad er Stjerneparaden

”Det er forår – maj måned og solen skinner. Du står sammen med dine bedste venner, blandt 60.000 andre unge mennesker. I er alle udklædte og klar til en oplevelse for livet – i deltager i Aalborg Karneval. Paraden skydes i gang og i går optog gennem Aalborgs gader. I hører lyden af bløde sambarytmer, blandet med det musik i kender fra byen. Sammen bevæger i jer mod Kildeparken, hvor karnevalsfesten fortsætter. I fester, er glade og alle snakker med alle. I dag lever i i nuet – og glemmer hverdagens stress og jag”

Sådan kan Aalborg Karnevals folkelige parade meget vel beskrives. Som en unik oplevelse. Og som en KÆMPE folkelig parade!

Ingen indkøbsvogne

Indkøbsvogne i paraden er forbudt og medfører bøde!

Byg derfor egen vogn, eller tag en gammel rygsæk eller pose med til drikkevarer.

 

Undgå glasflasker

Vi ser desværre hvert år, at ødelagte glasflasker skaber skår i glæden for mange deltagere. Vi opfordrer alle til at medbringe dåser og plastflasker!

Pas godt på hinanden

Hold øje med hinanden. Gå aldrig ind i baggårde alene. Sørg for at følge hinanden hjem. Der er mange gæster til karneval og mange er berusede, så pas godt på hinanden.

Husk godt fodtøj

Det er vigtigt at have godt fodtøj på! Vi ser desværre hvert år gæster, som træder i glas. Vi opfordrer derfor alle til at tage godt fodtøj på og undgå skår i glæden.

OBS!

Førstehjælp og toiletter

Vær forberedt ved at orientere dig om placeringen af førstehjælp og toiletter. De vil være rare at kunne finde i en fart.

Euforiserende stoffer

Anvendelse af euforiserende stoffer er forbudt. Forvent ekstra fokus fra politiet.

Brandbare materialer

Undgå meget brandbare materialer i kropsnære kostumer. Af og til kan der være mere end én grund til at ville hurtigt ud af tøjet!

 

Øl og Mokaï

Karnevalsøl

Når du køber Karnevalsøl støtter du Aalborg Karneval.

Må medbringes i Kildeparken!

Øllen er en premium pilsner, som er brygget af Heineken, og er derfor en højkvalitetsøl med unik smag. Karnevalsøllen kan købes i udvalgte butikker 2 uger før Karneval.

NB. Sælges ikke enkeltvis.

 

 

Karnevalsmokaï

Du kan også støtte Aalborg Karneval ved at købe den i år lancerede karnevalsmokaï.

Må medbringes i Kildeparken!

Mokaï er lavet af den danske virksomhed Cult, som producerer festlige energidrikke og lækre ciderprodukter med og uden alkohol.

NB. Sælges ikke enkeltvis.

 

 

 

Kongetraditionen i Aalborg

Hvem kunne ikke ønske at være konge eller dronning for en dag, og lade sig ære og tiljuble af den livsglade folkemængde? Hvem ville ikke gerne lade sig fragte gennem byen på tronstol omgivet af sit hof, udføre sine kongelige pligter, som at sidde til højbords ved en overdådig middag og dele priser ud?

I karnevalshistorisk sammenhæng har det gennem århundreder været udbredt at udnævne en konge for karnevalet, og siden 1996 har denne tradition været en del af Aalborg Karneval. Mange forskelligartede personligheder har tiltrådt denne post og for en tid – i lyset af årets tema – været karnevalets forbillede. Denne æresbevisning er blevet tildelt personer, som har gjort noget specielt for arrangementet, eller på anden måde haft en oplagt tilknytning til årets tema. Se Aalborg Karnevals kongerække under Traditioner.

 

Transport og overnatning

NT

Med et loyalitetsarmbånd kan du rejse kvit og frit rundt i hele Nordjylland med NTs busser. Nærmere info kommer senere.

Det er nemt at komme til karneval med offentlige transportmidler. Bus og togstation ligger klods op af karnevalets festområde. Lufthavnen ligger kun 6,5 km fra centrum.

Eksempelvis kan du tage bussen fra Thisted til Aalborg fredag, og retur igen søndag – alt sammen inkluderet i prisen for loyalitetsarmbåndet.

Overnatning


Hotel

Du har mulighed for at overnatte på hotel under dit karnevalophold. En liste over hoteller kan findes på VisitAalborg.dk Hvis hoteller ikke er en mulighed, kan du overnatte på Dan Hostel Aalborg.

Lej eller bo privat

Der er også mulighed for at leje sommerhus eller bo privat hos andre karnevalister fra Aalborg.
Se nedenstående links for mere information:

Visit Aalborg
Couchsurfing
Hospitalityclub

Camping

Du kan også campere følgende steder:

Strandparken
Aalborg Camping
Lindholm Camping
Sølyst Camping Nibe

Omlægninger af ruter


Omlægning af busruter for 2016 ligner sidste års. For mere information følg linket her:

http://www.mynewsdesk.com/dk/nordjyllands-politi/pressreleases/trafiksituationen-til-aalborg-karneval-1415749

DSB

Kun i Nordjylland.

Tag toget til Aalborg Karneval. Aalborg Banegård er centralt placeret og ligger ved siden af karnevalets festområde. Med et loyalitetsarmbånd kan du køre gratis med DSB fra den 27/5 kl 12.00 til den 29/5 kl 16.00.

X-busser og Thinggaard express

Kom hurtigt med x-bus fra centrale byer i Jylland. Ruter fra Århus, Silkeborg, Holsterbro, Frederikshavn, Rønbjerg, Nykøbing Mors og Esberg.

Fly

Lufthavnen ligger 6,5 km fra bymidten. Bus fra lufthavnen afgår til Busterminalen og til centrum.

Færge

Fra Kristiansand og Oslo til Hirtshals Colorline. Fra Bergen og Stavanger til Hirtshals Fjordline. Fra Torshavn (Færøerne) og Seydisfjord (Island) til Hanstholm Smyrilline. Fra Göteborg, Oslo og Larvik til Frederikshavn Stena Line

Bil

Med motorveje både i nord og syd er Aalborg hurtig at komme til. Vær opmærksom på, at der er trafikrestriktioner i Aalborg Midtby. Se mere på Trafikken.dk

SAMARBEJDSPARTNERE