SPONSERET AF

Paradestart

Nørresundby

Paradestart kl. 10

Opstilling på Mellem Broerne

Deltagende paradevogne: 

Kongevognen - Send hilsner og kys efter dette års Kong Karneval, når han på sin kongevogn leder Stjerneparaden gennem byen.

Samba Locura (Live) - "Samba Locura" betyder på spansk "sambavanvid" eller "vanvittige samba". Det er præcis denne stemning, gruppen prøver at skabe til karnevalet. 

Karnevalskoloritterne - Oplev Karnevalskoloritterne med deres flotte kostumer og spektakulære vogn, som de selv har bygget op over et helt år. 

Slagverk (Live) – En flok unge svenske mænd, der kommer for at spille samba og feste med jer i paraden.

Partyvognen - Musikvogn for fuld drøn, som sørger for partymusik over broen og hele vejen til Kildeparken.

SKAT

Paradestart kl. 10.30

Opstilling på parkeringspladsen ved Skat/Shelltanken for enden af Østerbro (Østerbro 75, 9000 Aalborg)

Deltagende paradevogne: 

Alkoholdet - Find rygmærket frem og snup en bajer sammen med Alkoholdet, der forklædt som bikere holder den vildeste fest. 

Mens Club - Det bliver en verden fuld af prinsesser ved denne vogn, der er bygget med inspiration fra Disneys tegnefilm Frozen.  

Star Wars - Vær med i stjernekrigen og mærk at kraften lever hele vejen til Kildeparken.

Mobildiskotek XQlusive - Du kan altid regne med en god fest bag denne vogn. I år kommer de som alverdens superhelte. 

Mokai Vognen - Klædt i hvid- og guldfarvet så i nemt kan spotte den til paradestart. Musikken leveres af intet mindre end Kongsted & Hedegaard!

DRK - Brassbandet DRK giver den fuld gas, når de råber, rapper og blæser en blanding af hip-hop og New Orleans-jazz med et twist af punk og rock.

Haraldslund

Paradestart kl. 11

Opstilling på Kastetvej og på pladsen foran Haraldslund Vandkulturhus. (Kastetvej 83, 9000 Aalborg)

Deltagende paradevogne: 

Fan-Tasterne - Omkring fantasternes vogn bliver der i år en hot fest, når gruppen kommer som brandmænd.

De Danske Roligans - Vi kører Huttelihut stemning med et fodbold humør i allerhøjeste klasse.

Harry Potter - Der bliver magisk stemning omkring Harry Potter vognen, hvor der inviteres til et spil Quidditch. Hører du til Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff eller Ravenclaw, så er det her du hører hjemme. 

Kalentura (Live) - Disse hollændere var med i paraden sidste år og trommede hele veje ind i Kildeparken. De er klar til at spille fede danserytmer igen i år.

En verden fuld af juleøl - Er du til julestemning og kolde juleøl, så er det denne vogn du skal følge. KESKIN, SABANOVIC og DJ UBBE sørger for lækre beats fra vognens højtalere.  

Kvisten - Hold udkig efter Kvistens veteran lastbil og dans til fed musik og sluk tørsten.  

TopGun - Find uniformen frem og tag del i Stjerneparadens danger zone. Farligt bliver det i hvert fald, hvis man er til mænd i uniformer. 

Outfare - Outfare giver paraden good vibes og sommerfølelse der får musikken helt under huden! Vi er fællesskabet der skruer helt op for kærligheden, og gør festen vanvittig!

 

 

Et armbånd med værdi

Gratis transport

Med et loyalitetsarmbånd kan du rejse kvit og frit rundt i hele Region Nordjylland med NT, Arriva, DSB og Nordjyske Lokalbaner omkring Karneval.

Fri transport gælder fra den 25.05 kl. 12.00 til den 27.05 kl. 16.00

Så kan du med et loyalitetsarmbånd komme gratis hjem dagen efter!

Eksempelvis kan du tage bussen fra Thisted til Aalborg fredag, og retur igen søndag – alt sammen inkluderet i prisen for loyalitetsarmbåndet. 

OBS. Loyalitetsarmbånd godkendes kun til tranport, når de sidder omkring håndleddet i intakt stand.

Støt Aalborg Karneval og køb et loyalitetsarmbånd - du får:

Adgang til toiletter på ruterne

Vand på ruterne

Adgang til Børnekarneval

Adgang til Kildeparken

 

 

NEED to know

Hvad er Stjerneparaden

”Det er forår – maj måned og solen skinner. Du står sammen med dine bedste venner, blandt 60.000 andre unge mennesker. I er alle udklædte og klar til en oplevelse for livet – i deltager i Aalborg Karneval. Paraden skydes i gang og i går optog gennem Aalborgs gader. I hører lyden af bløde sambarytmer, blandet med det musik i kender fra byen. Sammen bevæger i jer mod Kildeparken, hvor karnevalsfesten fortsætter. I fester, er glade og alle snakker med alle. I dag lever i i nuet – og glemmer hverdagens stress og jag”

Sådan kan Aalborg Karnevals folkelige parade meget vel beskrives. Som en unik oplevelse. Og som en KÆMPE folkelig parade!

Ingen indkøbsvogne

Indkøbsvogne i paraden er forbudt og medfører bøde!

Byg derfor egen vogn, eller tag en gammel rygsæk eller pose med til drikkevarer.

 

Undgå glasflasker

Vi ser desværre hvert år, at ødelagte glasflasker skaber skår i glæden for mange deltagere. Vi opfordrer alle til at medbringe dåser og plastflasker!

Pas godt på hinanden

Hold øje med hinanden. Gå aldrig ind i baggårde alene. Sørg for at følge hinanden hjem. Der er mange gæster til karneval og mange er berusede, så pas godt på hinanden.

Husk godt fodtøj

Det er vigtigt at have godt fodtøj på! Vi ser desværre hvert år gæster, som træder i glas. Vi opfordrer derfor alle til at tage godt fodtøj på og undgå skår i glæden.

OBS!

Førstehjælp og toiletter

Vær forberedt ved at orientere dig om placeringen af førstehjælp og toiletter. De vil være rare at kunne finde i en fart.

Euforiserende stoffer

Anvendelse af euforiserende stoffer er forbudt. Forvent ekstra fokus fra politiet.

Brandbare materialer

Undgå meget brandbare materialer i kropsnære kostumer. Af og til kan der være mere end én grund til at ville hurtigt ud af tøjet!

 

Øl og Mokaï

Karnevalsøl

Når du køber Karnevalsøl støtter du Aalborg Karneval.

Må medbringes i Kildeparken!

Øllen er en premium pilsner, som er brygget af Heineken, og er derfor en højkvalitetsøl med unik smag. Karnevalsøllen kan købes i udvalgte butikker 2 uger før Karneval.

NB. Sælges ikke enkeltvis.

 

Karnevalsmokaï

Du kan også støtte Aalborg Karneval ved at købe den i år lancerede karnevalsmokaï.

Må medbringes i Kildeparken!

Mokaï er lavet af den danske virksomhed Cult, som producerer festlige energidrikke og lækre ciderprodukter med og uden alkohol.

NB. Sælges ikke enkeltvis. 

 

 

Kongetraditionen i Aalborg

Hvem kunne ikke ønske at være konge eller dronning for en dag, og lade sig ære og tiljuble af den livsglade folkemængde? Hvem ville ikke gerne lade sig fragte gennem byen på tronstol omgivet af sit hof, udføre sine kongelige pligter, som at sidde til højbords ved en overdådig middag og dele priser ud?

I karnevalshistorisk sammenhæng har det gennem århundreder været udbredt at udnævne en konge for karnevalet, og siden 1996 har denne tradition været en del af Aalborg Karneval. Mange forskelligartede personligheder har tiltrådt denne post og for en tid – i lyset af årets tema – været karnevalets forbillede. Denne æresbevisning er blevet tildelt personer, som har gjort noget specielt for arrangementet, eller på anden måde haft en oplagt tilknytning til årets tema. Se Aalborg Karnevals kongerække under Traditioner.

 

Transport og overnatning

NT

Med et loyalitetsarmbånd kan du rejse kvit og frit rundt i hele Region Nordjylland med NTs busser fra den 25.05 kl. 12.00 til den 27.05 kl. 16.00

Det er nemt at komme til karneval med offentlige transportmidler. Bus og togstation ligger klods op af karnevalets festområde. Lufthavnen ligger kun 6,5 km fra centrum.

Eksempelvis kan du tage bussen fra Thisted til Aalborg fredag, og retur igen søndag – alt sammen inkluderet i prisen for loyalitetsarmbåndet.

OBS. Loyalitetsarmbånd godkendes kun til tranport, når de sidder omkring håndleddet i intakt stand.

Overnatning


Hotel

Du har mulighed for at overnatte på hotel under dit karnevalophold. En liste over hoteller kan findes på VisitAalborg.dk Hvis hoteller ikke er en mulighed, kan du overnatte på Dan Hostel Aalborg.

Lej eller bo privat

Der er også mulighed for at leje sommerhus eller bo privat hos andre karnevalister fra Aalborg.
Se nedenstående links for mere information:

Visit Aalborg
Couchsurfing
Hospitalityclub

Camping

Du kan også campere følgende steder:

Strandparken
Aalborg Camping
Lindholm Camping
Sølyst Camping Nibe

Omlægninger af ruter


Omlægning af busruter for 2018 ligner sidste års. For mere information kontakt Nordjyllands Trafikselskab.

DSB

Fri transport i Region Nordjylland med loyalitetsarmbånd

Tag toget til Aalborg Karneval. Aalborg Banegård er centralt placeret og ligger ved siden af karnevalets festområde. Med et loyalitetsarmbånd kan du køre gratis med DSB fra den 25/5 kl 12.00 til den 27/5 kl 16.00.

OBS. Loyalitetsarmbånd godkendes kun til tranport, når de sidder omkring håndleddet i intakt stand.

X-busser og Thinggaard express

Kom hurtigt med x-bus fra centrale byer i Jylland. Ruter fra Århus, Silkeborg, Holsterbro, Frederikshavn, Rønbjerg, Nykøbing Mors og Esberg.

Fly

Lufthavnen ligger 6,5 km fra bymidten. Bus fra lufthavnen afgår til Busterminalen og til centrum.

Færge

Fra Kristiansand og Oslo til Hirtshals Colorline. Fra Bergen og Stavanger til Hirtshals Fjordline. Fra Torshavn (Færøerne) og Seydisfjord (Island) til Hanstholm Smyrilline. Fra Göteborg, Oslo og Larvik til Frederikshavn Stena Line

Bil

Med motorveje både i nord og syd er Aalborg hurtig at komme til. Vær opmærksom på, at der er trafikrestriktioner i Aalborg Midtby. Se mere på Trafikken.dk

SAMARBEJDSPARTNERE