SPONSERET AF

International Parade - 18. Maj 2018

Program

Parade fredag d. 18. maj 2018 kl. 18-20

Hvert år inviterer Aalborg Karneval en række internationale karnevalsgrupper til Aalborg for at optræde i en parade i gadebilledet.

Den Internationale Karnevalsparade fredag den 18. maj er startskuddet på en karnevalsuge fuld af aktiviteter. Med valget af de internationale grupper forsøger Aalborg Karneval at vise de mange forskellige karnevalstraditioner, der findes i forskellige dele af verdenen. Det er en unik mulighed for at opleve grupper, som sjældent gæster Danmark.

Rute: JFK Plads – Boulevarden – Nytorv – Gabels Torv.

Oplev grupperne på Gabels Torv kl. 20

Når paraden slutter ved Gabels Torv vil de internationale grupper løbende opføre små shows. Så kom ned og kig, og få muligheden for at få taget flotte billeder med de internationale grupper.

 

 

 

BILLEDER

DELTAGENDE KARNEVALSGRUPPER

Rampage Carnival Club (UK) - En af Englands dygtigste karnevalsgrupper i den caribiske karnevalsstil. De elsker at lave store dragter med masser af fjer og glimmer og at få dragterne til at bevæge sig til musikken.

Stelzen-Art (Tyskland) - Denne fantastiske styltegruppe er blevet en fast bestanddel af Paraden, da de hvert år kommer til Aalborg for at vise deres nyeste kostumedesigns frem.

Mandinga Arts/Hasseris Gymnasium (UK/DK) - Det er femte gang, at eleverne fra Hasseris Gymnasium samarbejder med kunstnerne fra Mandinga Arts. Mandinga er eksperter i farverige kostumer med en god snert af humor.

Oakleaf Creativity (Tyskland) - Styltegruppen Oakleaf er med for femte gang og designer og syer selv deres kostumer. I år deltager de med flotte oppustelige kostumer, som er skak-inspirerede.

Kemishow Aalborg (Aalborg) - En gruppe festlige keminørder kommer og blæser store sæbebobler udover paraden.

Mens Club - En gruppe af friske aalborgensiske mænd, der selv bygger deres vogn hvert år, og temaet i år er "Frost"

Alkoholdet (Aalborg) - Det er 20. gang, at alkoholdet deltager i Aalborg Karneval. De udmærker sig ved at bygge en karnevalsvogn fra bunden og ved at sy alle deres kostumer selv. I år deltager de som bikere.  

Karnevalskoloritterne (Aalborg) - Tidligere vindere af konkurrencen er altid seværdige med deres flotte kostumer og spektakulære vogn, som de selv har bygget op over et helt år.

Vimoroz (Aalborg) - Vimoroz er en vestafrikansk inspireret danse- og trommegruppe. De kendetegnes ved deres energiske dans og rytmer i højt tempo.

Poco Loco (Aalborg) - Poco Loco er Aalborgs oprindelige sambaskole, der har været med til karnevalet i stort set alle år. Poco Loco bringer lidt af Rio til Aalborgs gader med deres flotte dansere og fede rytmer.

MGK (Aalborg) - En gruppe på 15-20 dygtige musikere fra Musikkonsevatoriets grundkursus kommer og spreder toner fra Brass verdenen.

Xirriquiteula Theatre (Spanien) - Denne spanske teatergruppe har rejst verden rundt med deres girafshow og nu er turen endelig kommet til Aalborg! Girafferne må gerne klappes.

Dunkelfolket (Aalborg) - Dunkelfolket har været med helt fra starten af karnevalet og er altid dem, der starter paraden, hvor de spreder latter og gru med deres håndskårne masker.

Touch of Africa (Aalborg) - Denne aalborgensiske gruppe blev grundlagt i 2005 og har deltaget i paraden de sidste fem år. Gruppens unge piger optræder med danse fra forskellige afrikanske kulturer.

Lille Vildmose Produktionsskole (DK) - Eleverne bruger hele foråret på at designe kostumer til årets karneval og deltager hvert år med et nyt tema, som de selv finder på.

Fan-Tasterne (Aalborg) - Fan-tasterne er en gruppe på ca. 150 glade mennesker der hvert år deltager i Aalborg Karneval med den største og fedeste vogn. Gruppen består af venner og venners venner, så stemningen er altid i top. I år skal de ud og slukke verdens brande, når de kommer som brandmænd. 

Samba St Olof (Sverige) - Samba St Olof deltager for femte gang til Aalborg Karneval. Gruppen består af unge mennesker der nyder at sprede sambarytmer og glæde publikum med sambadansen. 

SAMARBEJDSPARTNERE